www.sobor.by

Центр просвещения и милосердия Белорусского Экзархата


Текущее время: 28 фев 2021, 15:02

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 28 янв 2007, 13:30 
Не в сети
основатель

Зарегистрирован: 02 сен 2005, 18:54
Сообщения: 4395
Atuhsam писал(а):
Геннадий, уймитесь, пожалуйста.

Как скажете, Atuhsam. :)


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 29 янв 2007, 00:11 
Не в сети
основатель
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 31 мар 2005, 12:45
Сообщения: 1447
Откуда: Беларусь
Геннадий писал(а):
Строго говоря, быть православным - значит, правильно прославлять Бога. Человеку это невозможно, Богу же возможно все.


Человеку возможно правильно прославлять Бога в правильно славящей Бога Церкви, которую Сам Господь и основал на земле для спасения людей! Надеюсь, понятно в какой!

Геннадий писал(а):
Дело в том, что после грехопадения воля естественная в человеке извратилась и стала противодействовать его свободной воле (об этом и говорит апостол Павел). Из-за этого извратилось и целостное мировоззрение человека, по которому он воспринимает окружающий мир.


Верующим людям дана оценка окружающего нас мира - МИР ВО ЗЛЕ ЛЕЖИТ! А у неверующих людей действительно извратилось целостное мировоззрение человека, по которому он воспринимает окружающий мир! Для неверующих людей всё, что происходит в миру, в том числе и политическая жизнь мира - весьма хороша! Не забываем, как одна сущность искушала Господа, показав Ему все царства мира! Она показала! Потомучто ВСЕ царства мира сегодня в её власти.

Вчера читал "Тайну спасения" архимандрита Рафаила. Он пишет, что мир - это преграда между человеческой душой и Богом. Он призывает отсекать от себя абсолютно всё, что мешает молиться и помышлять о Боге. Эти его мысли - другая крайность, которая противостоит идее соединения веры и мирской жизни.

Мы не от мира сего, но, будучи странниками, активно живём в этом мире! Однако наша задача не дать себя поглатить миру, а для этого необходимо НЕПРЕСТАННО молиться и думать о Господе! И Господь Милосердный поможет нам и в нашей мирской жизни!

_________________
... яко с нами Бог!


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 29 янв 2007, 11:19 
Не в сети
основатель

Зарегистрирован: 02 сен 2005, 18:54
Сообщения: 4395
Полностью согласен. Хотелось бы только добавить, что сам по себе мир, как творение Божие, прекрасен! Во зле он лежит потому, что люди сами отдали его во зло.

6. И сказал Ему диавол: Тебе дам власть над всеми сими царствами и славу их, ибо она предана мне, и я, кому хочу, даю ее;
Лк.,4.


Во зле лежит то, как мы относимся к этому миру, и друг к другу. И если мы хотим активно жить в мире, созерцать как он прекрасен, познавать через него величие Творца, то нам надо, по возможности конечно, стараться воцерковлять этот мир, т.е., все отношения в нем.
«...мужайтесь: Я победил мир», - сказал Господь. Мне кажется, что этим Он сказал и то, что Своей Любовью к людям, Господь победил власть врага рода человеческого в этом мире, и дал и нам эту возможность побеждать.
Помоги нам Господи, пришедый в мир грешныя спасти, от них же первый есмь аз.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 29 янв 2007, 17:02 
Не в сети
древний участник
древний участник
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 08 сен 2005, 09:10
Сообщения: 543
Откуда: Мінск
Геннадий писал(а):
Вы не представили аргументов.
А Вы? Сьцьвярджэньне аб маім зьмешваньні волі выбару і волі натуральнай неяк аргументавалася?
Цитата:
Ну так, а какие выводы Вы из этого делаете?
Паколькі на азначэньні адпаведных воль у мове сьв. Іаана Дамаскіна Вы нічога не адказалі, а ў яго азначэньнях я не бачу, каб я нешта зьмяшаў, то сваё сьцьвярджэньне аб тым, што ў Вас неправільнае разуменьне я зрабіў на аснове Вашага сьцьвярджэньня, што я зьмяшаў волі ў чалавеку. Відавочна, што здольнасьць хацець у прынцыпе і хацець нейкім пэўным чынам я зьмяшаць не мог і не зрабіў гэтага.
Цитата:
Речь идет о том, что со грехом в человека, как целостное творение, вошла смерть, которая и остается в нем, даже после крещения.
В этом проявляется падшее состояние его свободной воли. До грехопадения, когда у человека был неповрежденный и целостный взгляд, то он естественно, без «научения», видел и понимал все правильно, т.е. так, как оно есть на самом деле.
Добра, гэта відавочна, якое гэта мае дачыненьне да праваслаўнасьці чалавека?
Цитата:
Проще говоря, его воля выбора совпадала с его естественной волей.
Альбо я нешта недаразумеваю, альбо Вы...
Перакладаю сказанае Вамі:
Здольнасьць хацець нейкім пэўным чынам у Адама да грэхападзеньня супадала з' яго здольнасьцю хацець у прынцыпе.
Цитата:
Тот, кто сознательно поддается (на русском языке, корректней будет сказать-предается) страстям, отпадает от Православия именно по своей свободной воле.
Я не згодзен з гэтым сьцьвярджэньнем, хаця я бачу Вы і самі пагаджаецеся, што калі судзіць аб праваслаўнасьці чалавека па накіраванасьці яго волі, то, як я і казаў вышэй, той, хто "сьвядома паддаецца страсьцям" хутчэй неправаслаўны, чым "несьвядома маючы неправаслаўны погляд па некатораму пытаньню". Апошні як правільна заўважыў Дзьмітрый проста не адкрыў для сябе (па скрайняй меры, пакуль) глыбіню Праваслаўя па гэтаму самаму некатораму пытаньню... А Вы яго ў неправаслаўныя... :(
Цитата:
Слово "хочу", которое употребляет апостол Павел, говорит о том, что речь идет о воле.
Ап. Павел там піша нешта аб хаценьне ў прынцыпе (аб натуральнай волі)? Ці ён піша аб тым, што ён хоча чагосьці нейкім пэўным чынам? Дзе Вы тут убачылі волю натуральную? Апостал піша, што воляй выбару ён пагаджаецца з законам Божым і знаходзіць яго справядлівым, але не знаходзіць паступаць паводле закону, таму што "хотя человек и свободен, и свободу имеет по природе, однако же имеет и приражение со стороны дьявола, и (противодействующее) движение тела". Пра волю натуральную тут ні слова, не кажу "пра волю навогул", таму Вашая спасылка на "хачу" Вас не апраўдвае.
Цитата:
...после грехопадения воля естественная в человеке извратилась и стала противодействовать его свободной воле (об этом и говорит апостол Павел)
Што значыць: здольнасьць чалавека хацець у прынцыпе пасьля грэхападзеньня вычварылася? Вось, як раз свабодная воля ў чалавеку вычварылася, бо ён стаў хацець нейкім пэўным чынам, адрозным ад задуманага Творцаю. А ў дачыненьні волі натуральнай я навогул ня ўпэўнены, што тэрміны вычварыцца/пашкодзіцца могуць быць ва ўласным сэнсе выкарыстаны. Воля натуральная вычварылася і пашкодзілася пастольку пакольку вычварылася і пашкодзілася сама натура чалавека, г. зн. яго прырода.
Не, апостал Павел піша не тое, што Вы зь яго слоў спрабуеце вывесьці.
Цитата:
Ну, и добавить, что именно поэтому, и может человек быть неправославным. Все зависит от свободной воли человека, пока он живет на земле. Например, какой-то человек имеет какой-то неправославный взгляд, которым он портит свою жизнь. Этим своим взглядом он отлучает себя от Православия.
Ды адкуль жа Вы гэта ўзялі? Не адлучае ён сябе поглядам! Ну колькі можна паўтараць? Калі чалавек мае нейкі неправаслаўны погляд несьвядома, то няма ў гэтым часткі яго волі. Воля праявіцца толькі тады, калі яму стане вядомы праваслаўны пункт гледжаньня па пытаньню, дзе ён мае неправаслаўнае меркаваньне. І воля гэтая можа яго адарваць ад Праваслаўя, калі ён пагрэбуе вучэньнем і аўтарытэтам Царквы Хрыстовай, а можа і яшчэ больш замацаваць яго ў Праваслаўі, калі ён да астатніх сваіх праваслаўных поглядаў дадасьць яшчэ і гэты, успрыняўшы і пагадзіўшыся з вучэньнем царкоўным.
Цитата:
...в том состоянии, по отношению к Истине, в котором он и находился...
Мне кажется, что в этом вопросе, дело обстоит так.
Вось, асноўная нязгода ў нас з Вамі ў тым, што Вы лічыце, што праваслаўным можа з'яўляцца толькі чалавек, які вельмі добра ведае ўсю дагматыку, якую Царква распрацавала да амаль 2000 год свайго існаваньня, а людзі, якія альбо не высьветлілі яшчэ ўсе дагматычныя ньюансы па абсалютна ўсіх маментах, альбо высьветлілі, але па некаторых прычынах прыйшлі да неправаслаўных высноў па абмежаванаму колу пытаньняў, праваслаўнымі не з'яўляюцца. Я ж думаю не так. Пасьля шчырага некрывадушнага прыняцьця Таінства крашчэньня кожны чалавек становіцца праваслаўным незалежна ад яго багаслоўскай адукацыі і інфармаванасьці па абсалютна ўсіх багаслоўскіх пытаньнях. Такім чалавек застаецца пакуль сьвядома не захоча выйсьці з Царквы, не пагадзіўшыся зь ёю па некаторых дагматычных пытаньнях, ці пакуль сама Царква не анафемствуе яго за нежаданьне прыняць правае вучэньне.

_________________
раб Божы


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 29 янв 2007, 17:39 
Не в сети
древний участник
древний участник
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 08 сен 2005, 09:10
Сообщения: 543
Откуда: Мінск
Геннадий писал(а):
Но этот вопрос, Виталий, касался нашего разговора лишь косвенно. А как Вы относитесь к тому, что мы обсуждали здесь с Дмитрием?
http://www.hramvsr.by/forum/viewtopic.php?p=11485#11485
На тэзу Дзьмітрыя аб тым, што сярод праваслаўных Расіі шмат такіх, "кто больше рассчитывает на природные ресурсы и военную мощь, чем на силу Божию", Вы замест таго, каб пагадзіцца з гэтым, безумоўна, сумным фактам сталі яго ўпарта аспрэчваць. Метад Вы выбралі конгеніяльны! Каб паменшыць працэнт такіх людзей у Царкве, Вы проста выгналі ўсіх такіх і многіх іншых за аграду Царкоўную. А самі з горсткаю шырокалобых багасловаў засталіся там. Слава Богу, што Вы - не іерарх і ўсё гэта Вы маглі зрабіць чыста сьпекулятыўна, бо калі Вы мелі паўнамоцтвы і ажыцьцявілі гэта ў рэчаіснасьці, то нечакана для сябе самі апынуліся б паза Царквою, як некалі данатысты.

_________________
раб Божы


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 29 янв 2007, 22:55 
Не в сети
основатель

Зарегистрирован: 02 сен 2005, 18:54
Сообщения: 4395
Без комментариев.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 31 янв 2007, 09:51 
Не в сети
древний участник
древний участник
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 28 июл 2005, 13:41
Сообщения: 534
Откуда: Минск
Геннадий писал(а):
Без комментариев.

Очень надеюсь, Геннадий, что Ваше "Без комментариев" все же означает "я подумаю над этим".
Может пример жёстких идеологических уставок для всех адептов "свидетелей иеговы" вас отрезвит? Вам не кажется, что в нашем полном разнообразия мире формирование обязательного "православного взгляда" в дополнение к основным догматам и официальному мнению церкви будет путём секты и мы превратимся в книжников и фарисеев, известных нам из Библии. Очень актуально об этом подумать именно на этой неделе.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения:
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 31 янв 2007, 10:13 
Не в сети
основатель

Зарегистрирован: 02 сен 2005, 18:54
Сообщения: 4395
Serge писал(а):
Может пример жёстких идеологических уставок для всех адептов "свидетелей иеговы" вас отрезвит? Вам не кажется, что в нашем полном разнообразия мире формирование обязательного "православного взгляда" в дополнение к основным догматам и официальному мнению церкви будет путём секты и мы превратимся в книжников и фарисеев, известных нам из Библии. Очень актуально об этом подумать именно на этой неделе.

Подумайте, Сергей, подумайте. С Волковым напару. Думать я Вам, ни в коем случае не имею права, ни мешать, и, тем более, запрещать.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Форум православного информационного портала Собор.by. Главная »
Rambler's Top100 ???????@Mail.ru Православное христианство